Çeşitli fakültelerden üniversitemiz öğretim üyeleri, Doğa Eğitimi Bilim Okulları ve Bilim Şenlikleri olarak da bilinen üç farklı 4004 ve 4007 projesinde yer aldılar.
3-11 Eylül 2018 tarihlerinde yapılan, Sivas Bilsem’den yürütücülüğünü Güzin İğci’nin, Üniversitemizden Prof.Dr. Kaan Şevki Kavak ve Prof.Dr. Yavuz Siliğ’in ise proje uzmanlığı yaptığı ve toplam sekiz ismin yer aldığı TÜBİTAK 4004 “Doğa Ananın Çocukları” başlıklı projede (http://sivasbilsemdogabilimtoplum.org/ ) dezavantajlı öğrencilerin merak, araştırma ve sorgulama duygularını tetikleyerek temel bilimsel olguları doğal ortamlarda keşfetmelerini sağlamak ve nihayetinde topluma duyarlı, bilimsel bilgiyi günlük hayatında kullanabilen, çevresinde yaşadığı sorunları bilimsel bakış açısı ile çözmeye çalışan, yaratıcı ve üretken bireyler yetişmesine katkı sağlanmaları hedeflendi.
26 Haziran-4 Temmuz 2018 tarihleri arasında Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Serkan Buldur proje yürütücülüğünü yaptığı “Üçü bir Yerde: Sağlık, Kültür ve Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi II” TÜBİTAK 4004 projesi (https://www.cudogaegitimi.com/) kapsamında (Arkeoloji, Antropoloji, Astronomi, Biyoloji, Coğrafya, Fen Eğitimi, Jeofizik, Jeoloji, Kimya, Tıp ve Veterinerlik) ilişkin etkinlikler gerçekleştirildi.
27-29 Eylül 2018 tarihleri arasında Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen TÜBİTAK 4007 “Sultanşehir Bilimle Şenleniyor-II” projesinde ise üniversitemizden 17 öğretim üyesi konferans, atölye lideri ve rehber görevlerinde olmak üzere Sivas şehir merkezindeki ilk ve orta öğretim öğrencilerine bilimi sevdirmeyi amaçlayan bir çok etkinlikte yer aldı.