CWUR

The Center for World University Rankings (CWUR)

Dünya Üniversite Sıralaması Merkezi (CWUR) eğitim ve araştırma sonuçlarını iyileştirmek için hükümetlere ve üniversitelere politika önerileri, stratejik bilgiler ve danışmanlık hizmetleri sunan lider bir danışmanlık kuruluşudur.

2012’den bu yana, CWUR, anketlere ve üniversite veri sunumlarına dayanmadan eğitim, mezun istihdamı, araştırma çıktıları ve alıntıları değerlendiren üniversitelerin küresel boyutta akademik sıralamasını yayınlamaktadır. Sıralama, en iyi 100 dünya üniversitesini derecelendirmek amacıyla Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde bir proje olarak başladı. Dünya çapında üniversiteler ve medya tarafından hızlı bir şekilde rapor edildi ve genişletilmesi için birçok talep alındı. 2019’da sıralama, dünya çapında yirmi bin üniversitenin ilk 2000’ini listeleyerek üniversitelerin dünya çapında en büyük akademik sıralamalarından biri haline geldi.

2016 yılından bu yana, Dünya Üniversite Sıralaması Merkezi’nin merkezi Birleşik Arap Emirlikleri’ndedir.