COSME Programı Mali Güçlük İçerisindeki Firmaların Desteklenmesi

Improving the Availability and the Scope of Services for Companies in Financial Difficulties

Bütçe
900.000 Avro
Proje Başına Hibe
Sektör
REKABETÇİLİK VE KOBİler , DİĞER
Program
COSME (Competitiveness of Enterprises and Small and Mediumsized Enterprises)
Yayınlanma Tarihi
15/02/2021
Son Başvuru Tarihi
23/03/2021
İçerik (Türkçe)

AMACI

COSME Programı kapsamında, EASME (Avrupa KOBİ Ajansı) tarafından açılan “Mali Güçlük İçerisindeki Firmalar için Hizmetlerin Kullanılabilirliğinin ve Kapsamının İyileştirilmesi” ihale çağrısının amacı finansal açıdan zorluk yaşayan, AB üye ülkesi veya COSME Programı’na katılan ülkelerde faaliyet gösteren firmalar için danışmanlık ve mentörlük hizmetlerinin geliştirilmesini ve iyileştirilmesini desteklemektir.

Bu ihalenin genel amacı, AB Üye Devletleri ve COSME programına katılan üçüncü ülkeler arasında herhangi bir nedenle iflasla karşı karşıya kalma riski taşıyan şirketler için hizmetlerin kullanılabilirliğini ve kapsamını iyileştirmektir.

Bu görev tanımları, faaliyetleri a) teknik, yasal ve idari destek açısından zorluk çeken şirketlere danışmanlık hizmetleri ve b) işletme sahiplerine (ve bir şirketle ilişkili diğerlerine) danışmanlık desteği içeren Danışmanlar ve Mentorlar ile ilgilidir. Örnek olarak,  başarısız işletmelerde şirket sahiplerinin dayanaklıkları ve personellerin problemlerle başa çıkmada ve geri dönüş kapasitesi ile sorunları. Aynı kişi bir danışman ve bir mentor rolünü üstlenebilir.

Bu ihalenin özel hedefleri şunlardır:

  • Avrupa Birliği’nde finansal zorluklar yaşayan şirketler için erken uyarı hizmetlerinin yaygınlaştırılmasını kolaylaştırmak ve hızlandırmak. Bu aynı zamanda, erken uyarı hizmetlerinin sunumunu organize etmekle görevli ‘aracı yapının’ kurulmasından tam teşekküllü hizmet sunumunun oluşturulmasına ve bunların etkin şekilde çalışmasına kadar geçen sürenin kısaltılmasına da katkıda bulunacaktır.
  • Zor durumdaki şirketlere hizmet sağlama konusunda deneyimli danışmanlar/mentorlar arasında uzmanlık alışverişini sağlamak ve bu alanda daha az deneyime sahip ülkelerden potansiyel yeni mentorlara, uluslararası akran eğitimi atölyeleri düzenleyerek sunmak.
  • İki eğitim modülünü içerecek olan modüler bir eğitim programı konseptini geliştirerek, tehlikedeki şirketlere özel hizmetler sunmak için danışmanların/mentorların bilgi ve uzmanlık kapsamını geliştirmek: daha dirençli şirketler kurma ve bilgi paylaşımı.
  • Mentorların/danışmanların yetkinliklerini ve becerilerini geliştirmeye yönelik en iyi uygulamaların Avrupa çapında yaygınlaştırılmasına ve aktarılmasına, tehlikede olan girişimcilere şirketlerini kurtarmalarına yardımcı olacak özelleştirilmiş ve tarafsız teşhis ve tavsiyeler sunma ve onlara değişiklik getirme konusunda yardımcı olma. Şirketlerinin gelecekte krize karşı daha dirençli olmalarına yardımcı olur.
  • Girişimcilere farklı türlerde hizmetler sunan daha geniş Avrupa topluluğu ve ulusal iş destek ağları ile finansal zorluklar yaşayan şirketlere hizmet sağlayan mevcut danışman/mentor topluluğu arasında bağlantılar kurmak. Bu, uzmanlık alışverişi yoluyla bir uygulama topluluğunun oluşturulmasını kolaylaştıracak ve danışmanlar/mentorlar ile diğer ağların üyelerinin farklı türden zorluklarla karşılaşan girişimcileri nasıl destekleyeceklerine ilişkin yeterliliklerini artırma olanaklarını artıracaktır.
  • Avrupa çapında tehlikede olan şirketlere kapsamlı hizmetler sağlama kapasitesinin sürekli iyileştirilmesi ihtiyacına ilişkin farkındalık yaratmak. Bu, danışmanların/mentorların içeriği genişletme, yeni tanımlanmış ihtiyaçlar veya yeni ortaya çıkan faaliyetler için yeni bilgiler ve yeni uygulamalar edinme kapasitesinin artırılmasıyla sağlanacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI 

Başvurular AB üye ülkeleri, COSME Programı’na katılan ülkeler ve Birleşik Krallık sınırları içinde faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişiler ile uluslararası organizasyonlara açıktır. Teklif sahiplerinin aşağıdaki özelliklere sahip olması beklenmektedir:

  • İşletmeler için iflasın önlenmesi konusunda tecrübe sahibi olması- Son 5 yıl içinde toplam değeri 500.000 Avro olan en az 3 adet proje yürütmüş olması
  • Çalıştay, karşılıklı öğrenme aktiviteleri ve eğitim etkinlikleri düzenleme konularında (online ve yüz yüze) tecrübe sahibi olması- Son 5 yıl içinde toplam değeri 200.000 Avro olan en az 3 adet etkinlik düzenlemiş olması
  • Yönetim, finans ve muhasebe, satış ve pazarlama gibi işletmelerin ihtiyaç duyabileceği konularda daha önceden eğitim programı ve içeriği geliştirmiş olması, ayrıca yetişkin öğrenimi ve eğiticilerin eğitimi konularında da tecrübeli olması – Son 5 yıl içinde toplam değeri 400.000 Avro olan en az 3 adet etkinlik yürütmüş olması
  • Son iki mali yılın ortalama yıllık cirosunun en az 600.000 Avro olması (bu madde tek teklif sahibi olması durumunda veya grup şeklinde verilecek tekliflerde lider pozisyonundaki gerçek/tüzel kişilik için geçerlidir)
  • Son iki mali yılın ortalama yıllık cirosunun en az 200.000 Avro olması (bu madde teklifin grup halinde verilmesi durumunda sadece lider olmayan ortaklar için geçerlidir, lider hariç bütün ortakların bu yeterliliği sağlaması gerekmektedir-lider bir üst maddedeki kriteri sağlamalıdır)

Teklif vereceklerin Participant Register üzerinden kayıt yaptırması gerekmektedir.

İHALE BİLGİLERİ

  • Son Başvuru Tarihi: 23 Mart 2021, saat 10.00 (Brüksel saati)
  • Sözleşme süresi: 36 Ay
  • Sözleşmenin KDV Hariç Değeri: 900.000.00 Avro
  • Sözleşme Türü: Hizmet Sözleşmesi

Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

İhale metni. 

İlgili ekler ve dokümanlar için tıklayınız.

KOSGEB, CoSME Programı ulusal koordinatörüdür.  Detaylı bilgi için: 

https://cosme.kosgeb.gov.tr/

Post Author: pdo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir