Üniversitemize Ait PADOR (EuropeAid) Numarası

Merkezimizin çalışmaları sonucu Avrupa Komisyonu tarafından sağlanacak hibe mekanizmalarına başvurular için Üniversitemiz adına PADOR (EuropeAid) Numarası alınmıştır. Bu kapsamda proje hazırlayacak olan akademik ve idari personeller bize ulaşarak bu PADOR numarasını alabilirler.

PADOR, potansiyel başvuru sahiplerine ait veriler için online kayıt anlamına gelen “Potential Applicant Data Online Registration” kelimelerinin kısaltmasıdır.

Avrupa Komisyonunun İşbirliği Ofisi olan EuropeAid, EuropeAid hibeleri almak isteyen potansiyel başvuru sahiplerinin kuruluşlarına ait bilgileri tek bir veri tabanı üzerinde kaydettirmesine olanak sağlayan bir online hizmet yaklaşımını uygulamaya koymaktadır. Bu hizmetin amaçları ise şunlardır:

– EuropeAid hibeleri almak için başvuran potansiyel başvuru sahipleri hakkında güvenilir bilgiler içeren ve İşbirliği Ofisinin bilgi yönetimini iyileştirmek amacıyla kullanılan bir veri tabanı oluşturmak yoluyla ortaklar hakkında daha iyi bilgi sahibi olmak;

– Hibe almak isteyen potansiyel başvuru sahiplerine sunulan hizmetleri iyileştirmek. PADOR, EuropeAid tarafından sunulan ilk online hizmettir. Ancak, Ofis halihazırda başvuru sahiplerinin (teklif çağrılarına başvuracakların) yaptıkları online başvuruların değerlendirilme aşamalarını takip etmesine ve online başvuru yapmasına (2008/09’da başlatılacaktır) olanak vermek için tasarlanmış başka modüller üzerinde çalışmaktadır.

– Kuruluşlarına ait verileri online kaydetmelerine/güncellemelerine olanak vererek kuruluşları yetkilendirmektir.

 

Post Author: pdo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir