TÜBİTAK 1503 “Tarım, Gıda ve Biyoteknoloji’de Ar-Ge ve Yenilik Proje Pazarı 2019” Sonuçlandı

Üç gün süren proje pazarı etkinliğimizin sonuna gelindiğinde ödül sahipleri de belli oldu.

5.000 TL ödüllü Birincilik ödülü “Hayvansal Gıdalardaki Veteriner İlaç Kalıntılarının Belirlenmesinde Hızlı Sonuç Veren, Düşük Maliyetli Yeni Kimyasal Test Kiti Üretimi” başlıklı proje fikriyle Dr. Öğr. Üyesi Ebru Yabaş’ın oldu.

Proje pazarı etkinliğimizin 3.000 TL ödüllü İkincilik ödülü “Sivas Bölgesinde Oluşan Evsel Ve Endüstriyel Atıkların Kompostlama Yöntemi İle Tarıma Kazandırılması” başlıklı proje fikriyle Sivas MYO öğrencileri Aysu Taş- Melike Şimşek- Lütfüllah Özkayaoğlu’nun oldu.

Proje pazarı etkinliğimizin 2.000 TL ödüllü Üçüncülük ödülü “İyileşmesi Zor Yaraların Tedavisinde Kullanılmak Amacı İle Bitkisel İçerikli ve Borik Asit Taşıyan Nano Teknolojik Yara Örtüsü Geliştirilmesi“ başlıklı proje fikriyle Sivas Teknokent Geliştirme Bölgesinden Metrical Tıbbi Cihazlar şirketinin oldu.

Proje pazarı etkinliğimizin 1000 TL ödüllü Jüri Özel Ödülü “Biyoyeşil Ekmek Atıklarından Elde Ettiğimiz Biyoplastik (Polimer) “başlıklı proje fikriyle İŞGEM’den Burak Küçüker, Oğuz Durak ve Doç. Dr. İlkay Noyan Yalman’ın oldu.

Mansiyon Ödülleri (500 TL Ödüllü)

1) Öğr. Gör. Ahmet Sümbül, Doç. Dr. Erdal Ağlar, Doç. Dr. Onur Saraçoğlu, Doç. Dr. Burhan Öztürk- Orta Kelkit Havzasında Yer Alan İlçelerde (Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar, Gölova) Alternatif Tarımsal Ürün; Çilek

2) Alper Yortuçboylu – Mastitis Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi

Azime Sena Şahin – Septisemi Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi

Gökçen Özdemir – Brusella Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi

Hürkan Karaca – Kist Hidatik (Kistik Ekinokokkoz) Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi

Nazlı Büyükyıldız – Kuduz Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi

Ruşen Göktaş – Toksoplazmozis Hastalığına Yönelik Bilinçlendirme Projesi

3) Büşra Sevgi Selimoğlu, İlknur Halıcı, Doç. Dr. Nevcihan Gürsoy – Mikroenkapsüle Saccharomyces Cerevisiae Var. Boulardii Kullanılarak Üretilen Vanilya Aromalı Probiyotik Kefirlerin (Vanikef) Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

4) Çağla Tablak, Şeydanur Tecer – Çiftçiye Yem Bitkisini Yeniden Kazandırmak

5) Dr. Özlem Pelin Can, Dr. Emre Hastaoğlu – Aynalı Sazan Balığı (Cyprinus Carpio L., 1758) Etinin Doğal Katkı Maddesi İle Emülsüfiye Et Ürünlerinde Kullanımı

6) Dr. Özlem Pelin Can, Dr. Emre Hastaoğlu – Tereyağı Üretiminde Esansiyel Yağların Antioksidan Ve Antimikrobiyal Etkilerinin Araştırılması

7) Hacı Çetindağ, Sivas Ziraat Odası – Nitelikli Tarım İşçisi Yetiştirme Projesi

8) Doç. Dr. Mehtap Erşan, Fazlı Mert Ertan, Cemile Janset Çakar – Atık Elma Kabuğu Ve Üzüm Posası Kullanılarak Delemar İle Muamaele Edilmiş Posa Aracılığı İle Asid Fosfataz Enzimi İçeren Gübre Üretimi

9) Suşehri Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi – Ata Tohumu Üreterek Yerli Tohum Islahı

10) Vedat Canan, Koyulhisar Ziraat Odası Başkanlığı – EUROPGAP Odaklı Serada Organik Sebze Yetiştiriciliği Eğitim Ve Uygulama Çalışması

11) Öğr. Üyesi Yusuf Özşensoy, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Koçkaya – Hayvan Türlerinde DNA Düzeyinde Ebeveyn Tayini

12) Öğr. Üyesi Mehmet Ekici, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Güngör – Sivas İli Sınırları İçerisinde Ağız Sütü (Kolostrum) Bankası İstasyonlarının Oluşturulması

 

Post Author: pdo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir