Doç. Dr. Serdal Arslan “Delivery of Antisense RNA Therapeutics, CA 17103“ Başlıklı COST Projesine Dahil Oldu

Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdal Arslan 2018-2022 yılları arasında tamamlanması ön görülen “Delivery of Antisense RNA Therapeutics, CA 17103“ başlıklı bir COST (European Cooperation in Science and Technology) projesine diğer ilk COST aksiyonundan sonra 2. kez dahil oldu.

TUBİTAK tarafından da katılımı onaylanan Doç. Dr. Arslan, böylece 27 Avrupa Birliği ve üye ülkenin katıldığı COST projesine Türkiye’ den Sivas Cumhuriyet Üniversitesi adına dahil oldu.

Bu proje kapsamında kanser, kardiyovasküler hastalıklar ve enfeksiyon hastalıkları gibi toplumu etkileyen önemli, ölüm oranı yüksek hastalıklara antisens oligonükleotit kullanarak kişiye özel genetik temelli ilaç geliştirme stratejileri tasarlanacak.

Proje kapsamında bilimsel toplantılara katılım, lisanüstü örgencilere kısa süreli farklı ülkelerde eğitim alma fırsatı olacak. Ayrıca üniversitemizde bulunan çalışma grubu ile bugüne kadar gerçekleştirilen TUBİTAK projesi sonuçlarını kullanarak bu COST projesiyle birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ve Kardiyovasküler hastalıklara genetik temelli ilaç stratejileri geliştirilecektir.

Kendisini kutlar başarılarının yine devamını dileriz.

Ayrıntılı bilgi için:

https://www.cost.eu/actions/CA17103/#tabs

Post Author: pdo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir