Öğretim Elemanları İçin YÖK – Yabancı Dil Eğitim Bursu Başvuruları Hakkında

Türk yükseköğretim sistemimizin uluslararasılaşması açısından oldukça önemli olan hususlardan biri de iyi bir yabancı dil bilgi ve becerisidir. Bu çerçevede Yükseköğretim Başkanlığınca, yabancı
dil seviyeleri belirli bir dereceye ulaşmış olmakla birlikte pekiştirilmeye açık olan doktoralı öğretim elemanlarının yurtdışında bir yabancı dil kursuna katılarak yabancı dil bilgi ve becerilerini geliştirebilmelerini desteklemek amacıyla “YÖK – Yabancı Dil Eğitim Bursu” uygulamaya konulmuştur.

Bu kapsamda, Yürütme Kurulunun 06.03.2019 tarihli toplantısında uygun bulunan “Yabancı Dil Eğitimi İçin Yurtdışına Gönderilecek Öğretim Elemanlarına Yabancı Dil Kurs Giderlerinin Desteklenmesi Amacıyla Burs Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” Ekte yer almaktadır.

Yabancı Dil Bursu için üniversitemize 3 adet kontenjan ayrılmış olup, isteklilerin ek 2 deki form ve ek 3 istenen diğer belgelerle birlikte 15 Mayıs 2019 günü saat 17:00’ye kadar başvurularını elden bir dosya olarak rektörlük binasındaki Proje Destek Ofisine teslim etmeleri ve ayrıca pdo@cumhuriyet.edu.tr e-posta adresine de göndermeleri gerekmektedir.

 

EK-1

EK-2-pdf

EK-3 pdf

 

Post Author: pdo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir