“Sivas Atlası” Projesinde Sona Gelindi

Ofisimizin bağlı olduğu Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından oluşturulan proje fikri sonrasında gerçekleşme aşamasında sona geldiğimiz, Üniversitemiz’den 39, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden 1 olmak üzere bir araya gelen toplam 40 akademisyen ve şehirden de ayrıca dokuz araştırmacının katkı verdiği “Sivas Atlası” basım sürecinde..
Bu eserde Sivas’a ait son 10 yıla ait veriler ve tüm özellikler, farklı perspektiflerden ve coğrafi bilgi sistem (CBS) analizlerinden oluşan ve görsel açıdan çok zengin 14 ayrı bölümde yer almakta olup özellikle şehrimizin geleceğine de bir projeksiyon sunduğumuz ayrı bir bölüm de yer almaktadır..
Bu vesileyle, Atlası’n ortaya çıkmasını sağlayan Sayın Valimiz Salih Ayhan’a ve fikir olarak ilk aşamada ve sonrasında yazar olarak da bizi her aşamada destekleyen Rektörümüz Prof.Dr. Alim Yıldız’a buradan teşekkürü bir borç bilirim.
Şehrimize ve Üniversitemize hayırlı uğurlu olsun.
Prof.Dr. Kaan Şevki Kavak
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi