SİVAS ATLASI HAZIRLANMASI VE YAYIMLANMASI PROJESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

MERKEZ OLARAK “SİVAS ATLASI HAZIRLANMASI VE YAYIMLANMASI” PROJE ÖNERİMİZ AKADEMİSYENLERİMİZİN BİLİMSEL ALT YAPISIYLA VE SİVAS VALİLİĞİ’NİN DESTEĞİYLE HAYATA GEÇİYOR.

Üniversitemiz ve Sivas Valiliği bu projeyle, Sivas’ın potansiyelinin ortaya çıkarılmasına yönelik olarak görsel açıdan zengin bir formatta olacak şekilde, ilimizin var olan hali hazırdaki durumu yanında fiziki, sosyal, ekonomik ve doğal kaynaklar olmak üzere ilgili alanlarda son 10-15 yıla ait kamu kurum ve kuruluşlarından sağlanacak tüm güncel verilere dayalı olarak ayrıntılı bir değerlendirmeyi de içeren “Sivas Atlası” başlıklı kitabı Valiliğin “Sivas 1000 Temel Eser” serisi içinde çıkarılmasını amaçlıyor.

Bu proje sonucunda ortaya çıkacak Sivas Atlası’nın bölümlerinin büyük çoğunluğu akademisyenlerle birlikte ildeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarından olan isimlerin katkısıyla oluşacak ve ayrıca şehir kültürünün nabzını tutan önde gelen isimler de bu kitap çalışmasında yer alacak. Proje 6 (altı) ay içerisinde tamamlanacak olup 41 öğretim üyesi ve diğer kurumlardan da 8 kişi olmak üzere yaklaşık 50 kişilik bir kadro tarafından tamamlanacak.

Bu kitap projesiyle Sivas Kongresi’nin 100. yılında tarihi ve kültürel birikimiyle ilimizin var olan durumunun bir fotoğrafı çekilecek ve proje önümüzdeki yıllarda atılacak her türlü sosyal ve ekonomik adımlara yönelik bir sağlıklı bir perspektifin çizilmesine de yardımcı olacak.

Bu amaçla, Sivas Valisi Salih Ayhan ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. Alim Yıldız, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Kaan Şevki Kavak ve Sayın ibrahim Yasak’ın katılımıyla, Sivas Valiliği Vali Dr. Hasan Canpolat Toplantı Salonu’nda ‘Sivas Atlası Hazırlanması ve Yayımlanması Projesi’nin protokolü bugün imzalandı.

Sayın Rektörümüz ve Valimize destekleri için en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Post Author: pdo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir