Dr.Arş.Gör.Ahmet Aksöz’ün “M2M Destekli Yüksek Frekanslı Kesintisiz Güç Kaynağı” Başlıklı 2019 TÜBİTAK BİGG 1512 Proje Başvurusu Kabul Edilmiştir

Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği öğretim elemanımız Dr. Arş. Gör. Ahmet Aksöz’ün “M2M Destekli Yüksek Frekanslı Kesintisiz Güç Kaynağı” başlıklı 2019 TÜBİTAK BİGG 1512 proje başvurusu kabul edilmiştir. Kendi startup firmasını kurmak üzere başvuru yapan 4594 girişimciden 146’sının içine girmiş olan Dr. Aksöz bu nedenle TÜBİTAK TEYDEB’den 200.000 TL destek almaya hak kazanmıştır.

Proje kapsamında 2 de bursiyer ayrıca desteklenecek olup Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’den Dr. Öğr. Üyesi Yunis Torun da aynı projede danışman olarak bulunmaktadır.

Kendisini ve ekibini kutlar başarılarının devamını dileriz.

1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmaktadır.

Program kapsamında girişimcilere girişimcilik eğitimi verilmekte, ayrıca sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanmaktadır.

Bu program yenilikçi iş fikirlerinin ticari ürüne/sürece/hizmete dönüştürülmesine yönelik aşağıda açıklanan üç aşamadan oluşmaktadır. Girişimci her bir aşamayı sırasıyla tamamlayarak TÜBİTAK tarafından uygun bulunması durumunda bir sonraki aşamaya geçebilir.

Ayrıntılı bilgi için:

http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/tubitak-bigg-2018-yili-2-cagrisinin-sonuclari-belli-oldu?fbclid=IwAR2K01D7oOQS6gUlOxyG6kFAOrlUw_kkJTYpv-kPzRrEoj-7YMRLeMEG34U

Post Author: pdo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir