Dr. Öğr. Üyesi Zafer Çıplak’a TUBİTAK BİDEB ve ARDEB’ den Burs ve Proje Destekleri

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’ne geçtiğimiz aylarda atanan Dr. Öğr. Üyesi Zafer Çıplak, TÜBİTAK BİDEB 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında Manchaster Üniversitesi (İngiltere) Kimya Mühendisliği Bölümü’nde “Azot Katkılı Grafen Temelli Nanokompozitlerin Süperkapasitör Uygulamaları” başlıklı proje başlığıyla 1 yıl araştırmalarda bulunmak üzere burs kazanmıştır. Projede süperkapasitör uygulamasına yönelik yüksek performans ortaya koyan grafen temelli elektrot malzemelerinin üretilmesi hedeflenmektedir.
Dr. Çıplak aynı zamanda TÜBİTAK ARDEB kapsamında yürütücülüğünü Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Nuray Yıldız’ın yürütücülüğünü yaptığı 120M752 numaralı ve “Heteroatom Katkılı Grafen ve Grafen Kuantum Nokta Içeren Nanokompozitlerin Enerji Depolama Performanslarının Incelenmesi” başlıklı 1001 projesinde de araştırmacı olarak yer almıştır. 558.420 TL lik bütçeye sahip projede yüksek enerji yoğunluğu, kapasitans ve döngü ömrüne sahip, yüksek güç yoğunluğunda ve akım yoğunluğunda enerji yoğunluğunu koruyan, düşük maliyetli ve çevre dostu süperkapasitör elektrot malzemelerinin üretilmesi hedeflenmektedir.
Akademisyenimizi burs ve proje desteklerinden dolayı kutlar başarılarının devamını dileriz.