Dr. Öğr. Üyesi Kübra Polat’ın Projesine TÜBİTAK Desteği

Eğitim Fakültesi’nde görev yapan Dr. Öğr. Üyemiz Kübra Polat’ın “Diskalkulik Öğrencilere Matematik Öğretmeye Yönelik Örnek Uygulamalar” başlıklı proje önerisi TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Matematik öğrenme güçlüğü olan öğrencilere yönelik hazırlanan proje, üniversitemizde TÜBİTAK-4005 çağrı kapsamında desteklenmeye hak kazanan ilk proje önerisi niteliğindedir.
Polat, matematik öğrenme güçlüğüne sahip bireylerde erken müdahalenin önemine dikkat çekerek erken müdahalede önemli role sahip sınıf öğretmenlerinin diskalkuli konusundaki farkındalıklarının artırılması ve uygun müdahaleler konusunda yeterlik kazanmaları açısından bu projenin oldukça önemli olduğunu belirtmiştir.
Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.