Dr. Öğr.Üyesi Begüm Kurt, Prof. Dr. Ali Çetin, Doç. Dr. Deniz Şahin İnan ve Doç. Dr. Sevgi Durna Daştan’ın Projesine TÜBİTAK 1002 Desteği

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr.Üyesi Begüm Kurt yürütücü olmak üzere; Prof. Dr. Ali Çetin, Doç. Dr. Deniz Şahin İnan ve Doç. Dr. Sevgi Durna Daştan ile birlikte yürütecekleri “Monometil fumarat ve nifedipin sıçan yumurtalığında iskemi reperfüzyon hasarını azaltabilir mi ve bunda oksidatif strese duyarlı transkripsiyon faktörleri HIF-1alfa, NFkB ve Nrf2’nin payı nedir?” başlıklı proje ile TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında 45.000 TL destek almaya hak kazanmışlardır.

Projenin özeti ise kısaca şöyledir:

“Günümüzde, yumurtalık torsiyonu hastalığında yumurtalık iskemi-reperfüzyon hasarını azaltabilen, rutin uygulamaya girmiş, öncesinde, sürecinde ve sonrasında kullanılarak cerrahi tedaviye yardımcı herhangi bir ilaç tedavisi bulunmamaktadır. Projenin amacı kadınların yumurtalık torsiyonu hastalığının cerrahi tedavisinde gelişen yumurtalık iskemi-reperfüzyon hasarının zararını azaltacak yeni tedavi modaliteleri geliştirerek kadın üreme ve hormonal sağlığına katkı yapmaktır.”

Böylece kısa sürede Tıp Fakültemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı’nın 4, Histoloji ve Embriyoloji Ana bilim Dalı’nın ise 1 projesi TÜBİTAK ARDEB tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur.

Özellikle Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD’daki değerli akademisyenlerimizi ayrıca kutlar başarılarının devamını dileriz.

Post Author: pdo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir