“Erken Doğum Yapan Annelerde Hippo Yolağı Etkili miRNA’ların ve Hippo Yolağı Gen ve Proteinlerinin İfadelenme Regülasyonu” Projesine Tübitak 1002 Desteği

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Nazan YURTÇU, Prof. Dr. Ali ÇETİN ve Doç.Dr. Sevgi DURNA DAŞTAN ile yürüttüğü “Term Ve Erken Doğum Yapan Annelerde Kan, Plasenta Ve Myometrium Dokularında Hippo-YAP Yolağı Gen Ve Proteinlerinin Ve Ilişkili Mirna-195, Mirna-181c, Mirna-200a Ve Mirna-375 Ifadelenmelerinin Analizi” başlıklı proje ile Tübitak 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.
Bu proje ile erken doğumun patogenezinde önemli yeri olan plasental ve myometrial enflamasyon araştırma teması olarak seçilmiştir. Plasental ve myometrial dokuların enflamasyonunda ve doğal bağışıklık işlevinde görev yapan Hippo-YAP yolağı araştırma ana konusu olarak belirlenmiştir. Plasental, desidual ve myometrial dokuda Hippo-YAP yolağı ile etkileştikleri bilinen önemli miRNAlar – miRNA-195, miRNA-181c, miRNA-200a ve miRNA-375 – araştırma hedefine eklenmiştir. Bu şekilde araştırma sonuçlarının daha özgün olarak myometrial fizyoloji ve erken doğumun patogenezini aydınlatabileceği düşünülmüştür.
Akademisyenlerimizi proje desteklerinden dolayı kutlar ve başarılarının devamını dileriz.

Post Author: pdo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir