Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekolulu’ndan TÜBİTAK Proje Başarıları

Üniversitemiz Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bektaş SÖNMEZ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şükran YALÇIN ÖZDİLEK’in yürütücüsü olduğu, toplam bütçesi 573.7200,00 TL olan ve 30 ay sürecek TÜBİTAK 1001 Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen ‘Doğu Akdeniz Üreme Kumsallarına Yuvalayan Yeşil Deniz Kaplumbağalarının (Chelonia Mydas) Beslenme Ekolojileri’ adlı projede araştırmacı olarak görev almıştır.
Bu çalışma ile Doğu Akdeniz’deki kumsallarda yuvalayan yeşil deniz kaplumbağalarının (Chelonia mydas) popülasyonlarının beslenme alışkanlıkları, trofik düzeyleri, kıyısal ekosistemdeki besin ağı içindeki pozisyonlarının belirlenmesi, bu özelliklerin farklı kumsalları kullanan bireylerde farklılık gösterip göstermediğinin ortaya çıkarılması hedeflenmektedir.
Yine aynı Meslek Yüksekokulu’ndan Öğretim Görevlisi Ahmet SÜMBÜL, Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ercan YILDIZ’ın yürütücüsü olduğu, toplam bütçesi 43.000,00 TL ve süresi 1 yıl olan TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenen ‘Elmada Farklı Anaç-Kalem Kombinasyonlarında Bakteri Uygulamasının Biyokimyasal Madde İçeriği Ve Enzimatik Aktivite Üzerine Etkileri’ adlı projede araştırmacı olarak görev almıştır.
Bu çalışma ile elma yetiştiriciliğinin vazgeçilmez unsuru olan anaçların ve bakteri uygulamasının çeşitler üzerindeki meyvelerin biyokimyasal özellikleri ile bitkilerin enzimatik aktivitesi üzerine etkilerinin belirlenmesi hedef alınmaktadır.
Her iki akademisyenimizi de kutlar başarılarının devamını dileriz.

Post Author: pdo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir