Yenilikçi Kamu İhale Konsorsiyumlarının Eş-finansmanı” çağrısı

Hibe Başlığı (İngilizce)
Co-financing of public procurement of innovation consortia
Bütçe
5.000.000 Avro
Proje Başına Hibe
2.000.000 Avro
Sektör
BİLİM, ARAŞTIRMA, AR-GE, İNOVASYON
Program
COSME (Competitiveness of Enterprises and Small and Mediumsized Enterprises)
Yayınlanma Tarihi
06/11/2020
Son Başvuru Tarihi
19/01/2021
İçerik (Türkçe)

AMACI

Bu COSME teklif çağrısının, kamu ihale piyasasına erişimi olan KOBİ’lerin oranında ve özellikle de inovasyonun kamu alımlarında önemli bir artışa katkıda bulunması beklenmektedir. Buna paralel olarak, sürekli artan sayıda kamu alıcıları için inovasyon tedarik etmenin avantajlarının görünürlüğünü ve farkındalığını artırmaya da katkıda bulunacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Konsorsiyum, ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi çözümler geliştirmek için kamu alımlarının artan kullanımı ve etkisine yönelik kamu alıcıları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunacaktır.

Projenin bir sonucu olarak, her bir kamu alıcısının, konsorsiyumunun diğer kamu alıcıları ile birlikte (bu çağrı için tercih edilen seçenek) veya bireysel olarak en az bir fiili satın alma gerçekleştirmesi beklenmektedir.

Pratik açıdan, bu süreç özellikle şunları içerecektir:

  • En az 5 Üye Devlette ve ideal olarak AB düzeyinde yapılacak olan piyasa istişaresini yürütmek ve / veya katılmak.
  • Mümkün olan en iyi çözüme ulaşmak amacıyla potansiyel tedarikçilerle müzakere etmek.
  • Fikri mülkiyet hakları (FMH) konusuna dikkat etmek.

Konsorsiyum, kamu alıcıları ve tedarikçileri arasında ÜFE konusunda farkındalığın artmasına katkıda bulunacaktır. Bunun için konsorsiyumlardan, doğru kitleyi doğru bir şekilde hedefleyen ve bir web sitesi ve sosyal medya dahil en uygun iletişim araçlarını kullanacak güçlü, tutarlı ve etkili bir iletişim stratejisi tasarlamaları beklenir.

Son olarak, konsorsiyumların da kamu hizmetlerinin sunumunun verimliliğinde bir iyileşmeye katkıda bulunması beklenmektedir. Bunun için, bu sonuçlara ulaşmak için önlemler ve araçlar ve bunları değerlendirmek için uygun göstergeler (örneğin, artan kullanıcı memnuniyeti, mali tasarruflar, artan çevre dostu, vb.) Tanımlamaları beklenir.

UYGUNLUK KRİTERLERİ

Uygun başvuru sahipleri;

  • Teklifler aşağıdaki başvuru sahiplerinden herhangi biri tarafından sunulabilir:
  • kar amacı gütmeyen kuruluşlar (özel veya kamu);
  • kamu yetkilileri (ulusal, bölgesel, yerel);
  • üniversiteler veya eğitim kurumları24;
  • araştırma merkezleri;
  • kar getiren varlıklar;

Gerçek kişiler uygun değildir.

Başvuru sahibinin uygunluğunu değerlendirmek için EASME, zamanında destekleyici belgeler talep edecektir.

Bağlantılı üçüncü şahıslar, yani başvuru sahipleriyle yasal veya sermaye bağı olan, ne eylemle sınırlı ne de yalnızca uygulama amacıyla kurulmuş olan tüzel kişiler, uygun maliyetleri beyan etmek için başvuru sahibi olarak projede yer alabilir.

Uygun olabilmek için, iki farklı uygun ülkeden en az iki kamu alıcıdan oluşan bir konsorsiyum tarafından bir teklif sunulmalıdır. Kamu alıcıları, bu çağrı kapsamında finanse edilen proje (ler) çerçevesinde başlatılan ve sonuçlandırılan satın alma prosedürlerinin Sözleşme Makamı olarak hareket edeceklerdir.

Kamu alıcıları olmayan ve uygunluk kriterlerini karşılayan diğer kuruluşlar, ortaklar uygun gördüklerinde bir konsorsiyuma katılabilir.

BÜTÇE VE PROJELERİN FİNANSMANI

Projelerin eş finansmanı için ayrılan toplam bütçe 5 milyon Avro olarak tahmin edilmektedir.

Proje başına hibe minimum 2 milyon Avro ile maksimum 5 milyon Avro arasında değişecektir.

EASME, 1 ila 2 teklifi finanse etmeyi beklemektedir.

Hibe aşağıdakilerle sınırlıdır:

  • bu teklif çağrısının belgesi 12.2. bölümünde tanımlandığı gibi A, B, D, E maliyet kategorilerinin uygun maliyetlerinin% 90’ı oranında sabit bir geri ödeme oranı (işbirliği, satın alma hazırlığı ve kamu ihalesinin takip faaliyetleriyle bağlantılı olarak); ve
  • yenilikçi çözüm (ler) in fiilen satın alınması için, bu teklif çağrısının 12.2. bölümünde tanımlandığı gibi, maliyet kategorisi C’nin uygun maliyetlerinin% 30’u oranında sabit bir geri ödeme oranı.

Taşeronluk maliyetleri (kategori B) ve yenilikçi çözüm (ler) satın alma maliyetleri (kategori C), dolaylı maliyetlerin (kategori E) hesaplanmasına dahil edilmemiştir.

Kamu alıcılarının uygun maliyetleri, toplam uygun maliyetlerin minimum% 60’ını temsil etmelidir.

EASME, mevcut tüm fonları dağıtmama hakkını saklı tutar.

SEÇİM SÜRECİ

Değerlendirme süreci iki aşamalı bir metodoloji uygulayacaktır.

Değerlendirmenin 1. aşaması çerçevesinde, başvuru sahiplerinin bir taslak ve bir özet bütçe sunmaları gerekecektir. Elektronik gönderim için son tarih 19 Ocak 2021, 17: 00’dir (Brüksel saati).

Yalnızca 1. aşamada başarılı olacak en yüksek sıralamaya sahip altı başarılı teklif 2. aşamaya davet edilecektir. EASME, birden fazla teklifin sıralamada yer alan teklif ile aynı toplam puana sahip olması durumunda 2. aşamaya altıdan fazla teklifi davet etmeye 1. aşamada sunulan tekliflerin değerlendirilmesinin ardından belirlenen sıralamada altıncı sıra.

Değerlendirmenin 2. aşaması çerçevesinde, davet edilen başvuru sahiplerinin tam bir teklif ve ayrıntılı bir bütçe sunmaları gerekecektir. Elektronik gönderim için son tarih 8 Haziran 2021, 17:00 (Brüksel saati) olacaktır.

ZAMAN ÇİZELGESİ

AŞAMALAR TARİHLER
a) Son başvuru tarihleri* 19/01/2021 17:00 h Brüksel saati 1’cni aşama için

08/06/2021 17:00 h Brüksel saati 2’cni aşama için

b) Değerlendirme dönemi* Ocak-Mart 2021 1’cni aşama için

Haziran-Ağustos 2021 2’cni aşama için

c) Bilgilendirme tarihleri* Nisan 2021 1’cni aşama için

Eylül 2021 2’cni aşama için

d) Sözleşmelerin imzası* Aralık 2021
e) Başlangıç tarihi* Ocak 2022

SORULARINIZ İÇİN

Potansiyel başvuru sahipleri, bu çağrının içeriğiyle ilgili soruları e-posta ile şu adrese göndermelidir: EASME-COSME-PPI-2020@ec.europa.eu

Yalnızca bu işlevsel posta kutusuna gönderilen sorular yanıtlanacaktır. Cevaplar yalnızca periyodik olarak ve makul bir süre içinde bu sayfada yayınlanacaktır. Cevaplanması gereken son sorular, bu aramanın kapanış tarihinden en az 7 gün önce gönderilen sorulardır.

Ek bilgi için lütfen SSS’nin en son sürümüne bakın.

Daha Fazla Bilgi için lütfen buraya tıklayın.

Post Author: pdo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir