T.C. Kalkınma Bakanlığı, Araştırma Altyapısı Proje Çağrısı

Kalkınma Bakanlığı, Araştırma Altyapısı Proje Çağrısı

“Sayın Araştırmacılarımız,

Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım programları kapsamında, üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının araştırma altyapı projelerine destek sağlamak amacıyla ulusal ve bölgesel önceliklerle uyumlu, kamu ve özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda çok disiplinli araştırma faaliyetlerinin yürütülmesine imkân veren ve araştırmacıların bir arada çalışabilecekleri ortamı oluşturan altyapıların kurulması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda, ülkemizin kalkınmasına yönelik politika ve stratejilerindeki öncelikler dikkate alınarak aşağıda belirtilen alanlarda araştırma altyapı projelerinin desteklenmesine karar ver ilmiştir. Araştırmacı insan gücünün geliştirilmesi ve sanayi ile iş birliğinin güçlendirilmesine katkı sağlaması beklenen araştırma altyapısı proje tekliflerinin;

  • kurumların stratejik planları ve insan gücü kapasitesi ile uyumlu, • işletme modeli tanımlanmış ve sürdürülebilirliği planlanmış, • tüm araştırmacıların kullanımına açık olacak şekilde kurgulanmış olması esastır.

Proje teklifleri, yeni araştırma altyapısı kurulumunu veya mevcut bir araştırma altyapısına ilave yatırımı içerebilecektir.

 

Destek verilecek alanlar şunlardır:

  1. Sağlık:

1.1. Aşı

1.2. Nörobilim

1.3. Biyomedikal Cihaz

  1. Bilgi ve İletişim Teknolojileri:

2.1. Yüksek Başarımlı Hesaplama

2.2. Fotonik

2.3. Robotik

2.4. Yapay Zeka

2.5. Bulut Bilişim

2.6. Büyük Veri

2.7. Siber Güvenlik

  1. Enerji:

3.1. Nükleer Enerji

3.2. Yakıt Pili Teknolojileri

  1. Raylı Sistemler Araçları

 

Araştırma altyapısı proje teklifleri çağrı alanına uygunluk, projeyi öneren kurumun fiziki ve beşeri kapasitesi ile bu alandaki performansı, diğer kurumlarda var olan altyapılarla mükerrerlik durumu ve ülkenin Ar-Ge ve yenilik kapasitesine katkısı dikkate alınarak değerlendirilecektir.

Bu kapsamda, araştırma altyapısı proje tekliflerinin http://www3.kalkinma.gov.tr/BilTek.portal adresinde yer alan başvuru formları doldurulmak suretiyle Kalkınma  Bakanlığına iletilmesi beklenmektedir. Yukarıda belirtilen alanlar dışında yapılacak araştırma altyapısı başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru formlarının hazırlanarak en geç 2 Şubat 2018 tarihine kadar yukarıda belirtilen internet adresinde ilan edilecek sisteme elektronik ortamdaki sisteme yüklenecektir. Yüklenen formun asıl nüshasının üniversitemizin Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne elden ve pdo@cumhuriyet.edu.tr e-posta adresine de iletilerek kurumun en üst düzey yetkilisinin imzasını içeren resmi yazıyla ilgili Bakanlığa gönderilmesi gerekmektedir.

İlgili Dosyalar:

 

BELGELER ;

Post Author: pdo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir