Dr. Öğr. Üyesi Emre Görgün’ün Projesine TÜBİTAK Tarafından Destek

Sivas Teknik Bilimler MYO Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyemiz Emre Görgün, TÜBİTAK TEYDEB 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında 363.000 TL desteğe hak kazanmıştır.

Dr. Görgün’ün; 2018 yılında “1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı” kapsamında TAM OTOMATİK DEMİRYOLU TEKERLEĞİ VE AKSI ULTRASONİK MUAYENE İSTASYONU başlıklı projesi 150.000 TL tutarında TÜBİTAK TEYDEB’den destek almış olup bu kapsamda Türkiye’de üretilen ilk demiryolu tekerleği ultrasonik muayene istasyonunun prototip üretimine başlanmış ve prototip Kasım 2019 tarihinde başarı ile üretilmiştir.

Dr. Görgün; “1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı” desteğini başarı ile tamamlanmasının ardından bir sonraki destek aşamasına geçmeye hak kazanmış ve TEYDEB 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında önceki projesinin devamı niteliğinde olan “DEMİRYOLU TEKERLEĞİ VE AKSI TAM OTOMATİK ULTRASONİK MUAYENE İSTASYONUNUN GELİŞTİRİLMESİ” başlıklı bir diğer proje önerisi yine TEYDEB’den 363.000TL destek kazanmıştır.

Kendisini kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Post Author: pdo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir